15 september 2018

Tack till alla som ställde upp idag!
Ogräsdjungeln på allmänningen är nedmejad, en lott som legat i träda är uppgrävd och rosenhäcken vid samma lott framgrävd. En hel del grusgångar rensades, och slänten mot rugbyplanen har också rensats.

Enda tacket blev en bulle och en skvätt kaffe...

Styrelsen kommer snart göra sin rundvandring på området och syna skicket, och speciellt utvalda innehavare kan komma att få en påstötning om att visa lotten lite kärlek.

Kom ihåg att du som har en bit grusgång i anslutning till din lott har ansvar att rensa den också.

Det har kommit in reklam till maillådan:
Vi hoppas att ni vill vidarebefordra det här erbjudandet till era medlemmar.

Vi tror nämligen att de skulle få både nytta och nöje av tidskriften Natur&Trädgård. I lite drygt 30 år har den spridit fakta och inspiration till passionerade odlare och vi vill att ännu fler ska få glädje av denna publikation som är proppfull med kunskap.


I Natur&Trädgård är det fokus på odling och trädgård där specialister kunnigt och ingående skriver om sina områden. Det finns också plats för trädgårdens djurliv där allt från myror till rådjur och fåglar beskrivs. Däremot hittar ni inga ”hemma-hos-reportage” eller inredningstips för trädgården i den här tidningen. Lär gärna känna den lite mer på på www.naturochtradgard.se

Nya numret innehåller bland annat skördetips och hur du bäst tar tillvara grönsaker, örter och svamp. Läs också om odling av pumpor och mustning av äpplen och få ingående beskrivningar av allåkerbäret och plymspirean, liksom om aspsoppen, en bra matsvamp som finns i två varianter. Och så skriver vi om ekorren som varit hotad och nästan utrotad men som idag är fredad och synlig gäst i mångas trädgårdar.

Natur&Trädgård är i A5-format och fyller väl sin plats i bokhyllan. Den är alltid på hundra redaktionella sidor och är helt fri från annonser. Den utkommer med fyra nummer om året: i mars, juni, september och december. Ordinarie prenumerationspris är 279 kronor för fyra nummer (butikspris 316 kr). Nu erbjuder vi tidningen till era medlemmar för bara 222 kronor.


Vill ni ha senaste skördenumret ska ni starta prenumerationen med nummer 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar