11 april 2018Snart, snart, snart kan du sätta igång, men inte riktigt än.
Den uppländska leran behöver torka till lite innan du kan förbereda så-bäddarna.

Om du är ny odlare, och undrar lite hur du ska hantera din första säsong, så har jag tre råd:

1. gräv inte på våren - du kan luckra och blanda ner lite mull och brunnen gödsel, men vänd inte jorden upp och ner. Det får du spara till hösten.

2. vänta - jorden måste ha torkat lite och fått upp lite värme

3. vänta - det blir frost ända till slutet av maj. (Det här rådet har jag själv struntat i varje år, och sedan förbannat mig när zucchini-plantorna blivit genomskinliga.)


GUSK kör ut jord, bark och gödsel till området den 6 maj.
Anmälningslappar finns i skrivande stund på grindarna till kolonistugeområdet, men jag kommer inom kort sätta upp på vår anslagstavla.
Sista beställningsdag: 26 april
Leveransdag: 6 maj - bra om du kan vara på plats för att ta emot
Beställning lämnas direkt till GUSK.
Beställaren ska ange leveransadress, och det är ju lämpligt att tydligt skriva "Tunabergarnas odlingslotter" och lott-numret, så att de vet att det ska utanför stugområdet.
Priser och sortiment finns på anmälningslapparna, samt kontaktuppgifter.

Du beställer som privatperson, och blir betalningsansvarig.
Föreningen kommer inte att vakta leveransen eller ansvara för att den blir buren till rätt lott. Tänker att det är bäst att jag är tydlig med att det alltså inte är vår förening som samordnar.

Om du är lite skack och önskar ha bärhjälp, sök gärna medlemsskap i facebookgruppen "Tunabergarnas Odlingsförening" och annonsera efter folk som kan hjälpa till att kånka.
Facebookgruppen är sluten, endast för medlemmar, och ger möjlighet till diskussioner, byten av fröer och växter sinsemellan, eller efterlysning av semestervakt.

Snart är det dags för vårfixardag: lördag 21 april (vid riktigt busväder ställer vi in och kör på söndagen istället, i så fall meddelas det via bloggen.)
Vi startar klockan 11.
I år är det dags att klippa ner rosenhäcken. Tag gärna med rejäla handskar & kraftig sekatör och häcksax.
Alla medverkande belönas med grillad korv (ja, vi kommer ha vegokorv också) och läskeblask. Vi var riktigt många förra året, och det var jättekul att se så många odlare på en och samma gång.

Om någon har frågor får ni jättegärna skriva inlägg på facebook, kommentera i bloggen eller maila till Tunabergarnas@gmail.com


Jenny Zaine, medlemsadministratör / köansvarig / utbildningsansvarig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar