06 april 2016

Tunabergarna börjar krypa fram igen, i full färd med att ställa i ordning sina lotter inför säsongen.
Med hjälp av en vän håller jag på att anlägga ramar till odlingsbäddarna för att få lite ordning på leran, och ser hur flitiga människor runt omkring mig röjer och gräver. Jag har lott F9, som ligger i den främre delen av området, i gången vid anslagstavlan. Jag delar lott med en kompis som heter Em.

Jag heter Jenny Zaine och har precis tagit över som köansvarig efter Marianne Ångman. Vi har en lång, lång kö som jag sakta knaprar mig igenom för att ta reda på vilka som vill avvakta och vilka som vill ta över en ledig lott denna säsong. Fortfarande finns lediga platser, och kömedlemmar kontaktas i tur och ordning för att få en visning och kontraktskrivning.

Maila tunabergarnas@gmail.com om du är intresserad.

Vi prioriterar boende i närområdet (Tunaberg, Svartbäcken och delar av Luthagen). Det finns kölista för de som är intresserade av att ta över en andra lott, men i dagsläget finns inga möjligheter att hyra ut en andra lott, eftersom vi har så många som väntar på sin första.

På lördag 23 April kl 11 är vårfixardagen när vi samlas för att ta hand om de gemensamma ytorna. I händelse av regn skjuter vi på det till söndag 24 april.
Saft och grillat (läs:korv) serveras.

Påminner om några ordningsregler:
Eldning på lotten tillåten 15-30 april. Ha hinkar med vatten i beredskap (hämta i ån om inte vattnet är påslaget, det sker 23:e) och lämna inte elden obevakad.

Container finns på plats från fredag 22 april. I den får man INTE slänga buskar, grenar, ogräs, jord.
Ogräs får man kompostera eller forsla bort själv, växtdelar som ska eldas kan man alltså elda på sin egen lott eller lägga på brasan under vårfixardagen. Det finns redan en jättehög.
Containern är till för bråte: trasig stolar, brädlappar och dylikt.
Den tas bort 3 maj.

Styrelsen består av ordförande Lena Normark, kassör Inger Samuelsson, jag själv som är köansvarig, ledamöterna Jan Ulander, Gunilla Stillström, suppleanter Susanne Westholm, Ylva Tolliander och Karin Aras.

Peta runt i din kompost, ju oftare desto bättre. En orörd kompost är en sork-generator.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar